De vrijheid van autohuur in Frankfurt

Frankfurt am Main. Een grote moderne stad gelegen in het Westen van Duitsland. Hier bevindt zich de Europese centrale bank, de Duitse aandelenbeurs en hoofdkantoren van verschillende Duitse banken. Dit maakt van deze prachtige stad een financieel centrum binnen zowel Duitsland als Europa! Na zware klappen te verduren gekregen te hebben tijdens de tweede wereldoorlog is de binnenstad volledig opnieuw opgebouwd.Het is er nu mooier en beter dan ooit tevoren met meer plek voor groen, prachtige architectuur en gereconstrueerde historische gebouwen. Kortom Frankfurt is zeker en vast het bezoeken waard!

Naast de prachtige gebouwen in de vernieuwde binnenstad biedt Frankfurt overigens een rijk aanbod aan musea en eetgelegenheden aan. Frankfurt am Main wordt voornamelijk gebruikt om verwarring met de andere plaats Frankfurt tegen te gaan. Het betekent letterlijk Frankfurt aan de Main. Main is de rivier die dwars door Frankfurt loopt. Er liggen welgeteld 19 bruggen over deze machtige rivier van welke je van een prachtig uitzicht over de schitterende stad kan genieten. Verspreid over de oevers van deze rivier bevinden zich overigens tal van prachtige recreatiegebieden!

Architectuur en geschiedenis

De tweede hoogste wolkenkrabber van Frankfurt, de Main tower, heeft een terras op het dak van waar je een prachtig panoramisch zicht over de stad, rivier en ver daarbuiten hebt. Tegen betaling kan je deze wolkenkrabber beklimmen en van dit prachtige uitzicht genieten! Breng zeker ook een bezoekje aan de wel bekende Römerberg in de oude binnenstad of ‘Altstad’ (oude stad) van Frankfurt. Dit plein met schitterende huizen en gemeentehuis is een reconstructie van hoe deze middeleeuwse plek er voor de tweede wereldoorlog moet uitgezien hebben.

Midden tussen al de indrukwekkende gebouwen vind je tevens het oude operagebouw ‘Alte Oper‘ terug. Het is misschien niet even groot als de boven de stad uittorende wolkenkrabbers maar daarom niet minder imposant! In dit schitterende gebouw worden heden ten dage nog steeds schitterende operavoorstellingen gegeven voor zij die hier interesse in hebben! Bezoek zeker ook het oude wachthuis ‘Hauptwache’ in het centrum van de stad. Gebouwd tussen1729 en 1730 heeft dit in barokstijl gebouwde en gereconstrueerde wachthuis een horecafunctie.

Kunst en cultuur

Qua musea moet Frankfurt zeker niet onderdoen voor andere grote steden binnen Europa. Je vindt er alles van moderne tot eeuwen oude kunstwerken en van archeologische tentoonstellingen tot exhibities toegewijd aan de zowel de Duitse als Frankfurtse geschiedenis, de tweede wereldoorlog en de wereldwijde wetenschappelijke vooruitgang over de jaren heen. Waar je ook interesseert, Frankfurt zal zonder twijfel aan je hoogste verwachtingen voldoen. Bekijk op voorhand de verschillende musea zodat je alles kan plannen want er is zodanig veel te zien dat je meer dan een aantal dagen zal nodig hebben!

Zo heb je aan de oever van de Main de ‘Museumsufer’ wat letterlijk ‘museum-oever’ betekent. Het is een museumgebied dat langs de oever van de Main loopt waar je maar liefst 15 verschillende musea kan terugvinden. Een aantal van deze musea horen bij de beste musea van Frankfurt zoals het Iconen museum, het Duitse filmmuseum en het Duitse architectuur museum. Tijdens het laatste weekeinde van de maand Augustus vindt op de ‘Museumsufer’ een waar museumfestival plaats. Met drie miljoen bezoekers is dit een van de grootste culturele evenementen van Duitsland!

Transport

Jezelf verplaatsen binnen en buiten Frankfurt is uiteraard het eenvoudigst met een eigen wagen. Indien je met het vliegtuig naar de internationale luchthaven van Frankfurt vliegt, zijn er tal van mogelijkheden om aan een mooie prijs een wagen te huren op de luchthaven. Verschillende verhuurmaatschappijen staan met graagte klaar om je een uitstekende service aan te bieden en aan je specifieke vragen te beantwoorden. Met een eigen wagen ben je vrij om te gaan en te staan waar je wilt en kan je het allerbeste uit je trip halen!