Autoverhuur Genève: beleef een onvergetelijke reis

  • Zwitserland
  • Alpen
  • Meer van Genève

Genève, gelegen in het Franstalige deel van Zwitserland is deze stad zeker het bezoeken waard! Je vindt er tal van musea en prachtig bouwwerken maar ook schitterende natuur en het wereldbekende gelijknamige meer. Je vindt er tal van heerlijke restaurants en cafés. Mensen zouden deze stad initieel over het hoofd durven zien maar desondanks is deze bruisende stad gevuld met schitterende plekken en gebouwen die je vol ontzag zal waarnemen!

Je zal deze plek ongetwijfeld nooit meer vergeten en aanraden aan iedereen die je ontmoet. Met de Alpen binnen handbereik zal je indien je over je eigen auto beschikt niks te kort komen. Indien je hier niet met je eigen auto kan geraken kan je makkelijk een auto huren, geen nood dus! In een notendop, Genève is een must see voor wie naar het mooie Zwitserland afzakt!

Geschiedenis en architectuur

Voor iedereen die zich in Genève bevindt is de St. Pierre Kathedraal zeker een bezoekje waard! Gebouwd op een heuvel in de stad domineert deze prachtige kathedraal het straatbeeld. Verschillende oorlogen en branden hebben er noodzakelijk voor gezorgd dat de kathedraal gedeeltelijk gerestaureerd is maar het gebouw is nog steeds even prachtig! Na het afleggen van ongeveer 157 treden heb je een schitterend uitzicht over de stad en het meer!

Bezoek zeker ook het Palais des Nations in het Ariana-park. Het gebouw is ontworpen en geplaatst om te dienen als hoofdkwartier voor de Volkenbond en tegenwoordig dient het als kantoor voor de Verenigde Naties. Het ontwerp voor het gebouw werd gekozen uit 377 inzendingen en is tussen 1929 en 1936 gebouwd in dit schitterende park. Kortom een must see voor wie zich in Genève bevindt.

Musea

Ook zijn er tal van indrukwekkende musea te bezichtigen in deze prachtige stad. Van moderne hedendaagse kunst tot tentoonstellingen over de geschiedenis van de stad en het land, musea over wetenschap, oude en religieuze kunstwerken, architectuur, humanitaire tentoonstellingen en noem maar op. Deze prachtige stad biedt voor elk wat wils op vlak van kunst en cultuur, dus jong en oud zal zich hier zeker vermaken!

  1. Internationale Rode Kruis en Rode Halve Maan Museu
  2. Maison Tavel
  3. MAMCO
  4. Patek Philippe Museum

Natuur

Op vlak van natuur doet Genève zeker niet onder. Het wereldberoemde meer zal je voorzien van schitterende panoramische uitzichten en rustgevende wandelingen. Ontsnap dus even van de drukte van de stad en kom volledig tot rust in de prachtige Zwitserse natuur! Bezoek zeker ook het Jardin Anglais wat volgens de lokale bevolking, met zijn prachtige bronzen fontein, het meest levendige park van de hele stad is.

Culinair

Dwaal door de straten van Genève en aanschouw de tal van kleine tot grote restaurantjes en cafés die over de hele stad verspreid zijn! Geniet van een heerlijke Zwitserse maaltijd en een lekker drankje als tussenstop of pauzemoment in je schema dat ongetwijfeld barstensvol zal staan met plekken die je nog wil zien of bezoeken. Laat de drukte van de stad even van je afglijden terwijl je vanaf een terrasje toekijkt.

De Alpen

Uiteraard zegt niemand Zwitserland zonder aan de Zwitserse Alpen te denken. In Genève zit je er letterlijk tussenin. Vanuit de stad heb je zicht over de Mont Blanc in de verte en bevind je je tussen de Alpen en het prachtige Jura-gebergte in! Het is dus maar een kleine stap om de auto te pakken en je in het midden van deze imposante bergen te bevinden!

Transport

Wil je ten volste genieten van Genève en de omringende Alpen, dan doe je er goed aan om een eigen auto te regelen! Je kan zeer makkelijk een eigen auto huren in deze prachtige stad. Dit zelfs al vanaf de internationale luchthaven! Er staan tal van verhuurmaatschappijen klaar om je te voorzien van de beste optie voor jouw persoonlijke trip! Geniet van deze prachtige stad en van dit prachtige land!